середа, 14 квітня 2010 10:38

Потужний землетрус в Китаї вбив більше 300 осіб

Потужний землетрус в Китаї вбив більше 300 осіб

Землетрус магнітудою 7.1, що стався в середу в китайській провінції Цинхай, за останніми даними забрав життя більше 300 осіб, сотні опинилися під уламками будівель. У постраждалих від землетрусу районах не вистачає медикаментів та обладнання.

За даними Державного сейсмологічного управління КНР, підземні поштовхи були зафіксовані в середу в 07:49 за місцевим часом (02:49 за Києвом). Епіцентр знаходився на глибині 33 кілометрів на півдні провінції Цинхай.

Агентство "Чжунго сіньвень" повідомило, що в повіті Юйшу зруйновано до 90% будівель, порушений стільниковий зв"язок, немає електрики. У момент удару підземної стихії жителі здебільшого перебували у своїх будинках - одноповерхових будівлях з дерева та глини.

В даний час влада вживає необхідних заходів для порятунку людей, що знаходяться під завалами. Для цього в екстреному порядку був створений штаб з ліквідації наслідків землетрусу, для проведення рятувальних робіт залучені військовослужбовці, які через відсутність спеціальної техніки вручну розбирають завали.

"На вулицях Цзегу панує паніка, багато постраждалих людей із закривавленими обличчями", - сказав представник уряду Юйшу-Тибетського автономного округу Чжоу Хуася. Він також повідомив про те, що багато студентів знаходяться під завалами зруйнованого технічного училища. Частина адміністративних будівель також зруйнована.

Провінція Цінхай, яка граничить з Тибетським автономним районом Китаю, вважається відносно малонаселеною. За даними за 2008 рік, в ній проживають 5,54 мільйонів осіб.

Найсильніший за останні кілька десятиліть землетрус у Китаї стався в травні 2008 року в провінції Сичуань. Тоді в результаті підземних поштовхів магнітудою 8,0 загинули більше 87 тисяч осіб.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Потужний землетрус в Китаї вбив більше 300 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі