вівторок, 15 грудня 2009 09:10

Постраждалі у пермській пожежі продовжують помирати

Постраждалі у пермській пожежі продовжують помирати

У лікарнях Челябінська і Москви померли дві жінки, які постраждали при пожежі в пермському нічному клубі "Хромая лошадь". Про це вранці повідомляє прес-служба управління МНС по Пермському краю.

Таким чином, за станом на 5 ранку за київським часом в списку загиблих в результаті пожежі в клубі числяться 148 осіб. У лікарнях країни знаходиться ще 81 постраждалий, їм надається необхідна допомога. Всього на момент пожежі в клубі знаходилося близько трьохсот людей.

Пожежа в "Хромой лошади", розташованій в центрі Пермі, сталась в ніч на 5 грудня під час святкування 8-річчя клубу. Загоряння виникло через необережну експлуатацію піротехнічних засобів, не розрахованих на використання в закритих приміщеннях.

У зв"язку з пожежею федеральна влада жорстко розкритикувала місцевих чиновників, халатність яких стала непрямою причиною загибелі відвідувачів клубу. На деяких з них завели кримінальні справи, серед яких державний інспектор Пермського краю з пожежного нагляду Володимир Мухутдінов, інспектор 9 відділу Держпожежнагляду по Ленінському району Пермі Наталія Прокоп"єва, а також інспектор Дмитро Росляков, який проводив в 2007 році перевірку "Хромой лошади".

Раніше в рамках кримінальної справи за фактом пожежі були заарештовані співвласник клубу Анатолій Зак, арт-директор клубу Олег Феткулов, виконавчий директор Світлана Єфремова, а також директор піротехнічної компанії "Пироцвет" Сергій Дербенєв.

Пожежа в Пермі спровокувала низку перевірок розважальних і навчальних закладів по всій країні. Тільки у Москві пожежники встановили десятки клубів, в яких порушуються правила пожежної безпеки, і пригрозили їх закрити, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалі у пермській пожежі продовжують помирати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі