четвер, 11 вересня 2014 17:21

Порошенко згадав трагедію 11 вересня в США, говорячи про терористів Донбасу

Порошенко згадав трагедію 11 вересня в США, говорячи про терористів Донбасу
Петро Порошенко. Фото: kp.ua

Президент Петро Порошенко закликав світові демократії об'єднатися в боротьбі з тероризмом.

Про це він сказав на церемонії вручення вірчих грамот послами низки країн, йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Сьогодні, коли світ вшановує пам'ять жертв страшної терористичної атаки в Нью-Йорку, яка сталася 13 років тому, Україна страждає від нової хвилі тероризму, заявив Порошенко.

"Падіння літака MH17 довело, що тероризм - це пухлина, поширення якої небезпечно для людського роду. Всі світові демократії повинні об'єднати свої зусилля в боротьбі з цією проблемою", - зазначив президент.

Порошенко підкреслив, що агресія проти України та незаконна анексія Криму жорстоко порушили основні принципи міжнародного права.

"Я був радий почути від вас чітку позицію, що країни, які ви представляєте, ніколи не визнають анексію Криму і підтримають територіальну цілісність України", - сказав він.

Глава держави підкреслив, що сьогодні гарантії безпеки, дані Україні, включаючи Будапештський меморандум, не працюють.

"Міжнародно-правові механізми були безсилі запобігти агресію відносно України, - констатував президент. - Ми разом повинні знайти рішення в різних багатосторонніх форматах - НАТО, Європейського Союзу, ООН, - як підтримати мир і стабільність у світі".

Порошенко висловив подяку "численним друзям і партнерам за їх важливу підтримку в цей критичний момент по відстоюванню суверенітету і безпеки України, а також за допомогу у вирішенні нагальних економічних проблем".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко згадав трагедію 11 вересня в США, говорячи про терористів Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі