понеділок, 16 березня 2009 17:42

Попит на деревину впав, але ліси продовжують зникати

Попит на деревину впав, але ліси продовжують зникати
Глобальна фінансова криза завдала значного удару по деревообробній промисловості, але світові ліси все ще під серйозною загрозою, зазначається у новій доповіді ООН .

У звіті, опублікованому перед конференцією з питань лісового господарства в Римі, є й невтішні цифри: в Сполучених Штатах в період 2006-08 років кількість збудованого житла збільшилася більше ніж вдвічі, відповідно збільшилося і використання пиломатеріалів.

Кілька країн Західної Європи також скоротили обсяги заготівлі сировини. У найближчому майбутньому попит на деревину навряд чи сягне рівня 2005-06 років, вважають експерти. Згортання виробництва торкнулося майже всіх країн і всіх галузей, пов"язаних з деревиною, - від лісозаготівлі до виробництва панелей з тирси, целюлози, паперу та меблів.

Країни, залежні від ринку США, такі, як Бразилія та Канада, вже серйозно постраждали, тому що в цьому році попит на сировину тільки в Північній Америці скоротиться більш ніж на 20 млн тонн.

Але економічна криза напевне призведе до зниження інвестицій в охорону лісів, послабиться нагляд за незаконними вирубками. Нагадаємо, з 2000 по 2005 рік загальні втрати лісів на планеті склали 7,3 млн га (18,04 млн акрів), або 200 квадратних кілометрів щодня! На 20% втрати зеленого килима планети спричинені викидами вуглецю, повідомляє Reuters.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Попит на деревину впав, але ліси продовжують зникати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі