субота, 16 січня 2016 17:36

"Пам'ятаєте "Новоросію", в якій Росія претендувала на третину України? Ця ідея зникла" - американський дипломат

"Пам'ятаєте "Новоросію", в якій Росія претендувала на третину України? Ця ідея зникла"  - американський дипломат
Якщо конфлікт на Донбасі вирішиться, Сполучені Штати можуть зняти частину санкцій з Росії. Автор: ukr.media

Якщо конфлікт на Донбасі вирішиться, Сполучені Штати можуть зняти частину санкцій з Росії. Водночас вони залишать санкції щодо Криму. Про це заявив координатор політики санкцій Державного департаменту США Деніел Фрід, передає українська служба "Радіо Свобода".

"Це можливо, що буде досягнуте задовільне рішення на сході України, а Крим залишиться під російською окупацією. В цьому випадку ми б зняли загальні санкції з Росії, але залишили санкції щодо Криму. США і Європа спеціально ввели окремі санкції щодо Криму, щоб залишити цю можливість", розповів Фрід під час виступу в Школі міжнародних відносин у Вашингтоні 14 січня.

Росія, як і раніше, налаштована на дипломатичне вирішення конфлікту на сході України і, можливо, це станеться в 2016 році, заявив Фрід.

"Якби ми не ввели санкції, я не знаю, якою була б зараз ситуація в Україні. Але я впевнений, що значно гіршою. Ви пам'ятаєте "Новоросію", в якій Росія претендувала на третину України? Ця ідея зникла. Росія виглядає більше орієнтованою на дипломатичне рішення. Ми це приймаємо. І сподіваємося, що досягнемо цього в поточному році", повідомив американський дипломат.

Зараз ви читаєте новину «"Пам'ятаєте "Новоросію", в якій Росія претендувала на третину України? Ця ідея зникла" - американський дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі