середа, 07 квітня 2010 17:06

Полтавщину затоплюють 5 найбільших річок

Полтавщину затоплюють 5 найбільших річок

П"ять найбільших річок вийшли з берегів. Так, розлилися річки Удай та Сула в районі міста Лубни Полтавської області, Псел у районі Гадяча, Хорол в районі Миргорода, Ворскла поблизу Полтави.

Затопило автомобільну дорогу між селами Кунцеве та Балівка Новосанжарського району.

"Вже нині вода майже зійшла, а були переливи через дорогу до двадцяти сантиметрів", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний.

"У мене "таврія", то я забоявся їхати. Інші водії, сміливіші переїжджали. Переливи води були в чотирьох місцях. Зараз затоплення залишилось лише в одному місці. Товща води десь до трьох сантиметрів", - сказав він. Сільський голова говорить, затоплення дороги сталося через розлив Ворскли.

"Працівники водгоспу трохи прочистили русло і вода відступила. Але в адміністрації нам сказали, щоб не розслаблялися, бо йде вода з Росії. Зараз рівень води в полтавських річках піднявся до десяти сантиметрів", - пояснив Анатолій Миколайович.

Полтавські працівники МНС пояснюють, що паводок можуть спричинити прихід води з річок Курської та Бєлгородської області Росії. Кажуть, так звана "курська" вода щорічно затоплює Полтавщину.

"Річки розливаються, але в нас усе під контролем. Зараз найскладніша ситуація в Новосанжарському районі. Там затопило ділянку дороги. При потребі воду відкачуємо, але ж річку відкачати не можливо", - прокоментував ситуацію начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Полтавської обласної адміністрації Михайло Андрусенко

Чекають, що через прихід води з Росії рівень води у Ворсклі може піднятися до 860 см, це на 220 сантиметрів більше літнього рівня.

Зараз ви читаєте новину «Полтавщину затоплюють 5 найбільших річок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі