пʼятниця, 18 серпня 2023 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Польські війська розгромлять "вагнерівців" у разі вторгнення з Білорусі

Польські війська розгромлять "вагнерівців" у разі вторгнення з Білорусі
ПВК "Вагнер" – уже не та бойова сила, яка очолила наступ російських сил на Донбасі на початку 2023-го. Фото: eastnews.ua

Найманців приватної військової компанії "Вагнер" одразу ж розгромлять у разі вторгнення до Польщі з території Білорусі.

"Вагнерівці" не становлять серйозної загрози для польських військових, заявив екскомандувач армією Сполучених Штатів Америки в Європі Бен Годжес. Таку оцінку багато в чому поділяють інші західні аналітики, передає Newsweek.

"Немає жодних доказів того, що у них є польова артилерія, бойові машини піхоти, основні бойові танки або будь-яке інше обладнання, яке їм знадобиться для серйозного наступу на збройні сили сусідньої держави. Вони віддали Міністерству оборони Росії усю важку техніку, потрібну для повноцінного вторгнення", – розповів Джордж Баррос з американського Інституту вивчення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія змушує країн-партнерів відмовитися від співпраці з ПВК "Вагнер"

За словами журналістів, "бренд" ПВК "Вагнер" залишається сильним. Але найманців позбавили належного доступу до військового обладнання, боєприпасів, повітряної підтримки та інших ресурсів ведення війни. Це вже не та бойова сила, яка очолила наступ російських сил на Донбасі на початку 2023-го.

"Російській армії не вдалося взяти Київ із 30-тисячним військом у 2022 році. 4 тис. ізольованих найманців групи "Вагнер" не становлять серйозної загрози ні для кого в безпосередній близькості від Білорусі: Польщі, Литви чи України", – наголосив він.

Польща має намір розмістити на кордоні з Білоруссю 10 тис. військових. 6 тис. із них перебуватимуть у резерві, постійно підвищуючи кваліфікацію.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що протягом двох років у країні буде найсильніша сухопутна армія в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Польські війська розгромлять "вагнерівців" у разі вторгнення з Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі