четвер, 25 січня 2024 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща збирається скоротити допомогу українським біженцям

Польща збирається скоротити допомогу українським біженцям
Формат допомоги переглянуть у жовтні. Фото: Pexels

У Польщі з жовтня 2024 року уріжуть допомогу українським біженцям.

Чиновники кажуть, що оскільки українці їздять додому на свята та у відпустку, їм не потрібен тимчасовий захист. Про це пише Rzeczpospolita.

Пропонують скасовувати статус тимчасового захисту після виїзду з країни навіть на короткий час. Зараз діє обмеження на 30 днів. Можуть зменшити виплати на дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біженці почали виїжджати з Польщі. В які країни переселяються

Поки умови допомоги для українських біженців діють до 4 березня. Їх планують продовжити ще на шість місяців, але після цього допомоги скоротять.

У Міністерстві внутрішніх справ Польщі повідомляють, що наразі у державних центрах для біженців проживає 42,2 тис. громадян України. Це вдвічі менше, ніж рік тому. З 24 лютого 2022 року до 27 грудня 2023 року в усіх воєводствах організованим проживанням скористалася майже 531 тис. біженців.

Торік у жовтні Європейський Союз продовжив термін дії механізму тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2025 року.

Влада Ірландії вирішила з 2024 року скоротити допомогу для нових біженців з України.

Зараз ви читаєте новину «Польща збирається скоротити допомогу українським біженцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі