пʼятниця, 20 жовтня 2023 07:08

ЄС продовжив дію механізму тимчасового захисту українських біженців

ЄС продовжив дію механізму тимчасового захисту українських біженців
Тимчасовий захист українських біженців у ЄС офіційно продовжили. Фото: pixabay.com

Директиву тимчасового захисту Євросоюзу, яка надає українським біженцям право легально перебувати на території країн Європейського Союзу, продовжили до березня 2025 року.

Біженці з України мають у країнах ЄС право на роботу, проживання, медичну допомогу й базовий соціальний захист, йдеться у на сайті Європейської комісії.

"27 вересня міністри досягли політичної згоди щодо продовження дії тимчасового захисту до 4 березня 2025-го. Рішення ухвалили 19 жовтня", - заявили у Єврокомісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знайти житло у Польщі: варіанти для українців

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року Європейський Союз вперше активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надала громадянам України, що рятуються від війни, право легально перебувати на території ЄС. Вона мав діяти рік, однак пізніше дію продовжили до березня 2024 року.

Тимчасовий захист - це надзвичайний механізм ЄС, який приводиться в дію у виняткових обставинах масового припливу мігрантів.

Раніше Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців, які виїхали до Європейського Союзу через російську агресію, з 4 березня 2024 року до 3 березня 2025 року.

Цей крок забезпечить певність і підтримку для понад 4 млн осіб, які користуються захистом у всьому ЄС, сказали у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «ЄС продовжив дію механізму тимчасового захисту українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі