понеділок, 04 травня 2020 11:14

Польща поновила видачу віз українцям

Польща поновила видачу віз українцям
Польща частково відновила видачу віз для українців. Фото: Pixabay

Із 4 травня поновлюють видачу робочих віз консульські установи Польщі в Україні.

Про часткове відновлення роботи консульств РП в Україні повідомило посольство Польщі в Україні, пише "Укрінформ".

"Повідомляємо, що з 4 травня консульські установи в Україні поновлюють видачу віз. У початковий період прийматимуть лише документи з метою отримання віз для виконання сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд дозволить чартерні рейси для заробітчан - Пристайко

Тому від 30 квітня заявники, які мають відповідні підтверджуючі документи про виконання сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень можуть зареєструватися для подачі документів на візу в електронній системі e-konsulat.

Водночас не прийматимуть заявників з іншою метою, навіть при умові актуальної реєстрації та наявності всіх необхідних документів.

За словами посла України в Чехії Євгена Перебийноса, чеське керівництво просить уряд України сприяти в тому, щоб українці, які мають вже робочі візи або дозволи на роботу в Чехії, змогли скоріше повернутися. Посол стверджує, що для Чехії вкрай важливо, щоб українці, які там працювали, повернулися в найкоротші терміни.

Зараз ви читаєте новину «Польща поновила видачу віз українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі