пʼятниця, 04 грудня 2009 12:21

Поланського вивезли невідомо куди

Поланського вивезли невідомо куди

Французький режисер польського походження Роман Поланські вивезений з в"язниці в околицях Цюріха, де він знаходився з вересня 2009 року, в невідомому напрямку "з міркувань безпеки".

За даними Gazeta Wyborcza, Поланські повинен був бути випущений з в"язниці в четвер, 3 грудня, близько 13 годин за середньоєвропейським часом. Проте до справжнього моменту він так і не з"явився в своєму будинку на фешенебельному швейцарському гірськолижному курорті Гштаад (Gstaad), куди його повинні були доставити після звільнення під заставу. Видання припускає, що Поланського, можливо, доставили в інше місце, де йому надінуть спеціальний електронний браслет. Цей пристрій повинен подати сигнал у випадку, якщо режисер спробує зняти його або залишити контрольовану територію.

Раніше експерти прийшли до висновку, що теоретично режисер може втекти з-під домашнього арешту незважаючи на пристрій, який покликаний контролювати його переміщення. Річ у тому, що система не може контролювати переміщення людини, яка знаходиться під домашнім арештом, після того, як та залишить певну територію. Таким чином, у Поланського залишається можливість втекти у випадку, якщо поліція вчасно не відреагує на зникнення режисера.

Звільнення з-під варти стало можливим після того, як 76-річний режисер вніс заставу у розмірі 4,5 мільйонів доларів. Поки швейцарське правосуддя вирішує питання про можливість його екстрадиції до США, Поланські знаходитиметься під спостереженням.

Відомий режисер був заарештований в Цюріху 26 вересня 2009 року за запитом США, влада яких звинувачує його в зґвалтуванні 13-річної моделі в 1977 році. Незважаючи на те, що ймовірна жертва Поланського Саманта Геймер, якій зараз 45 років, попросила зняти з режисера всі звинувачення, влада США продовжує кримінальне переслідування знаменитості, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поланського вивезли невідомо куди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі