вівторок, 29 травня 2018 18:16

Показали, які вертольоти купить Україна у Франції
7

Перші чотири гелікоптери Україна отримає вже цього року
Фото: mvs.gov.ua
Перші чотири гелікоптери Україна отримає вже цього року
Перші чотири гелікоптери Україна отримає вже цього року
Міністр Арсен Аваков підписав угоди з урядом Франції про підтримку у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту
Міністр Арсен Аваков підписав угоди з урядом Франції про підтримку у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту

Вертолітний парк МВС поповниться 55 надсучасними гелікоптерами компанії "Airbus Helicopters", які будуть виконувати завдання для Державної служби із надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України.

Про це сьогодні повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час підписання угоди з урядом Франції про офіційну підтримку у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.

У МВС пояснили, що йдеться про гелікоптери трьох моделей – Н145, Н125 та Н225, які поповнять вже існуючий вертолітний парк машин ще радянського виробництва МІ-8. Загальна вартість угоди близько 551 млн. євро.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: аеромедична евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, антитерористичні та спеціальні операції, охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший за 10 років: показали новий вертоліт морської авіації

"Всі ці вертольоти організують єдину систему повітряної безпеки і будуть брати участь в санітарній авіації. При потребі будуть евакуювати хворих людей та осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях", - наголосив Арсен Аваков.

Перші чотири гелікоптери для нової служби реагування МВС, які виконуватимуть рятувальну та медичну функції, Україна отримає вже цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція ловитимиме злочинців на літаках

"За умовами Угоди, французька сторона в два етапи поставлять в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них, 21 гелікоптер – моделі Н225 – гвинтокрили, які мають вантажопідйомність більше 10 тон. Така техніка не випускається в Україні, а нам вона дуже потрібна", - зазначив міністр.

Арсен Аваков додав, що в бюджеті МВС була закладена сума 1 мільярд гривень на оновлення вертолітного парку. Але, крім цього, французька сторона надає чудові фінансові умови, в тому числі, кредит по міжурядовій угоді під 1% річних.

В Україні відкрили унікальний центр для тренування пілотів та екіпажів вертольотiв Мi-8МТВ, Мі-17В5, Мi-171Ш, Мi-24. Він запрацював у місті Кременчук на Полтавщині.

Зараз ви читаєте новину «Показали, які вертольоти купить Україна у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі