пʼятниця, 26 січня 2018 21:11

Українські вертолітники тренуються літати на висоті людського зросту

Українські вертолітники тренуються літати на висоті людського зросту
Завдання екіпажів Мі-24- підтримати піхоту і знищити ворога. Пілоти Мі-8 займаються евакуацією поранених із поля бою

Близько 100 пілотів із чотирьох авіаційних бригад України на вертольотах Мі-24 і Мі-8 почали навчання на аеродромі у Бродах Львівської області.

Завдання екіпажів бойових гелікоптерів Мі-24- підтримати піхоту і знищити ворога. Пілоти Мі-8 займаються евакуацією поранених із поля бою, повідомляє 5 канал.

Аби не потрапити у поле зору противника, вертолітники тренуються наносити удар неочікувано. Такі навчання – постійні для пілотів бойової авіації.
"Зараз наш льотний склад здатний виконувати завдання на висотах, які визначені інструкціями. У зоні АТО ми літаємо нижче - іноді навіть на висоті людського зросту. Плюс внесено зміни в тактичні прийоми і ми можемо вражати цілі з максимально далекої відстані", - розповідає заступник начальника армійської авіації Сухопутних військ ЗС України Максим Саміленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На нові українські вертольоти встановили ракети: відео стрільб

На озброєння українського війська прийняли модернізований вертоліт Мі-2 МСБ. Він може перевозити вантажі та 8 пасажирів. Вертоліт використовуватимуть і для тренування курсантів. Витрату палива на новому Мі-2 зменшили на 30%, максимальну висота польоту збільшили з 4 тис. до 5 тис.м.

Зараз ви читаєте новину «Українські вертолітники тренуються літати на висоті людського зросту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі