понеділок, 02 липня 2018 07:57

Показали відео, як з України ешелонами вивозять ліс

Показали відео, як з України ешелонами вивозять ліс
Ліс з України ешелонами вивозять в Румунію. Фото - twitter.com

В інтернеті з'явилися кадри вивезення з території України цілого ешелону лісу, масштаби вирубки якого в останні роки зросли. Відповідне відео опубліковано на сторінці Evhen в Twitter.

"Український БезЛіс. І такі вагони йдуть три рази в день, сім днів на тиждень", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає автор відео, він знімав процес вивезення лісу і три місяці тому, за цей час нічого не змінилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль назвав неправдивою карту вирубки лісів Кутового

"Дрова", "Так. Кругляк орієнтовно 120-180 мм діаметра, *ігня, а не ліс. Може, і возять як дрова, тому що внутрішній мораторій на експорт деревини ще не знято, не дивлячись на тиск Європи", "Україна - це територія без охорони, тягнуть все і всьо!","Це не дрова, а техсировина, на жаль, на неї немає обмеження на вивіз, тому вирубують молодий ліс і відправляють на целюлозні комбінати і фабрики з виробництва меблевої плити. Зробили заборону на пиловник, а вони вирубують те, що не заборонено до вивезення", - коментують відео користувачі в соцмережі.

П'ять діб у місті Ходорів Жидачівського ¬району на Львівщині активісти блокували товарний поїзд із лісом. 53 вагони з деревиною везли на продаж у Румунію. У документах товар значився як дрова. Насправді то були сосна й бук. Вантаж пройшов митне оформлення.

Зараз ви читаєте новину «Показали відео, як з України ешелонами вивозять ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі