пʼятниця, 16 квітня 2010 12:12

Похорон Качинського можуть перенести через ісландський вулкан

Похорон Качинського можуть перенести через ісландський вулкан
Похорони польського президента Леха Качинського і його дружини, які мають відбутися в Кракові в неділю, можуть бути перенесені на кілька днів через проблеми з перельотами, викликані виверженням вулкану.

Такої можливості не виключив представник адміністрації польського президента. "Ця міра серйозно розглядається", - повідомив він, говорячи про проблеми авіасполучення в Європі в результаті виверження вулкану в Ісландії

"Якщо не буде можливості прибуття закордонних гостей і транспортування тіл президента і його дружини в Краків, це може вплинути на проходження запланованих церемоній", - сказав представник канцелярії президента Яцек Сасіна.

Хмара вулканічного попелу, тим часом, підібралося до російської столиці. "Москва перебуває ніби в півкільці його дрібнодисперсних частинок, - повідомила генеральний директор метеоагентства Росгідромету Марина Петрова. - Ми оперативно передали інформацію Росавіації і Росаеронавігації, і вони в даний час вирішують питання використання повітряного простору Росії".

"Європейські авіакомпанії в п"ятницю можуть скасувати половину всіх рейсів або польоти по 15 тис. напрямках, заявив представник європейського агентства з контролю повітряного руху "Євроконтроль" Брайан Флінн в інтерв"ю "Блумберг". - У четвер було анульовано 8 тис. рейсів".

Невідомо, як будуть перевозитися тіла загиблих поляків, які все ще знаходяться в Росії. Польське агентство цивільної авіації оголосило в п"ятницю про закриття більшої частини повітряного простору над країною. Продовжують працювати лише два аеропорти - у Кракові та Жешуві, повідомив представник агентства Гжегож Глебович.

Нагадаємо, вулкан Ейяфьятлайокудль (Eyjafjallajokull), який знаходиться в 200 кілометрах на схід від столиці Ісландії Рейк"явіку, почав вивергатися в середу. У результаті в атмосферу було викинуто величезну хмару попелу, що призвело до закриття повітряного простору над значною територією Північної Європи.

За матеріалами "Эхо Москвы", "ProUA"
Зараз ви читаєте новину «Похорон Качинського можуть перенести через ісландський вулкан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі