четвер, 18 березня 2021 05:50

Погода впливає на розповсюдження Covid-19 - ООН

Погода впливає на розповсюдження Covid-19 - ООН
Погода впливає на розповсюдження коронавірусу. Фото: Reuters

Covid-19 довше залишається життєздатним в холодну погоду.

C приходом весни знімати маски не слід, заявили в зверненні на сайті ООН.

Експерти з Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) стверджують, потепління, зокрема в північній півкулі, ще не привід для того, щоб послаблювати пильність у боротьбі з Covid-19, відмовлятися від масок і відправлятися в подорожі.

"Хоча коронавірус довше зберігає життєздатність при більш низьких температурах, динаміка його поширення пов'язана в першу чергу із запобіжними засобами, а не з метеорологічними чинниками", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найхолодніший за останні 7 років місяць на планеті

Сезонність, безумовно, впливає на поширення респіраторних вірусних інфекцій. Так, на осінньо-зимовий період припадає пік захворюваності на грип та коронавірусні інфекції. І якщо Covid-19 залишиться з нами ще на кілька років, то він, можливо, теж стане сезонним захворюванням. У перший рік пандемії хвилі інфекції спостерігалися і в теплу пору року і в теплих регіонах, а тому немає ніяких гарантій, що це не повториться цієї весни і влітку.

Зараз ви читаєте новину «Погода впливає на розповсюдження Covid-19 - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі