субота, 16 березня 2024 09:39

Погода в Україні буде нестійкою: прогноз синоптиків на вихідні

Погода в Україні буде нестійкою: прогноз синоптиків на вихідні
В Україні на вихідні очікується переважно тепла погода. Фото: varta1.com.ua

У найближчі дві доби в Україні буде переважно тепла погода.

Подекуди очікуються невеликі дощі та тумани. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, через поступове зниження атмосферного тиску, в Україні погодні умови стануть більш нестійкими.

Зокрема, вплив атмосферних фронтів буде відчутно помітним у західних та північних областях. У неділю там пройдуть дощі. На решті території країни істотних опадів не передбачається. Подекуди можливі тумани. Температура повітря залишиться високою, найтепліше буде у західних та південних областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться погода 16 березня: прогноз синоптиків

Прогноз погоди на суботу, 16 березня

У західних областях України вдень місцями можливий невеликий дощ. Температура повітря вдень +8…+13 °С. У Карпатах +2...+7 °С.

У північних областях буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Температура повітря +4...+9 °С.

У центральній частині країни буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Стовпчики термометрів покажуть +5...+10 °С.

У південних регіонах та у Криму місцями пройде невеликий дощ та мряка. Можливий туман. Температура повітря становитиме +6…+11 °С.

На сході вдень без істотних опадів, а температура триматиметься в межах +4...+9 °С.

Прогноз погоди на неділю, 17 березня

У західних областях впродовж доби очікується дощова погода, у Карпатах дощ буде з мокрим снігом. Вітер південний, з переходом вдень на західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +5...+10 °С. У Карпатах вночі -2...+3 °С, вдень +2...+7 °С.

У північних областях хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, а вдень та ввечері пройде дощ. Температура вночі +2…+7 °С, вдень +6…+11 °С.

У центральних регіонах буде хмарно з проясненнями. Вдень місцями пройде невеликий дощ, та мряка. Подекуди спостерігатиметься туман. Вночі буде +2…+7 °С, а вдень стовпчики термометрів покажуть +7…+12 °С.

На півдні вночі буде сухо, а вдень місцями пройде невеликий дощ, та мряка. Подекуди туман. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень потеплішає до +10...+15 °С.

На сході вдень місцями пройде невеликий дощ. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +6...+11 °С.

Вихідними в Україні потепліє.16 березня істотні опади малоймовірні. 17 березня атмосферний фронт із заходу принесе дощі в західну частину України, на північ та подекуди в центральні області.

У неділю майже повсюди очікується +10...14°С, проте одночасно похолоднішає у західних областях, до +6...9°С.

Зараз ви читаєте новину «Погода в Україні буде нестійкою: прогноз синоптиків на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі