четвер, 11 лютого 2021 17:56

Підготовка до ЗНО, англійська мова та ази фінграмотності - у 10 містах України відкрилися "Гончаренко центри"

Автор: dsnews.ua
 

У лютому в 10 містах України запрацювала всеукраїнська мережа культурно-освітніх просторів "Гончаренко центр". Тут усі охочі зможуть безкоштовно вивчати англійську мову, готуватися до зовнішнього незалежного оцінювання, пройти курс фінансової грамотності та профорієнтації. Головна мета центрів – зробити освіту доступнішою для кожного українця, незалежно від його віку та місця проживання.

Про це повідомило інтернет-видання "Деловая столица".

"Мрія створити подібні освітні простори з'явилася ще 1,5 року тому, коли я побачив ефективність нашого проєкту з вивчення англійської "ВИ.МОВА". Я зрозумів, що особливо гостро потреба в додатковому освітньому майданчику відчувається в районних центрах і невеликих містах. Я впевнений: що більше людей здобудуть якісну та сучасну освіту, зокрема, засвоять англійську, то кращу кар'єру вони зроблять. Адже щоб іти в ногу із сучасним світом, треба говорити з ним однією мовою", – сказав засновник мережі центрів, народний депутат Олексій Гончаренко.

"Гончаренко центри" працюватимуть у Подільську, Балті, Миргороді, Житомирі, Рівному, Жмеринці, Івано-Франківську, Чернівцях, Кропивницькому та Лимані.

"У "Гончаренко центрах" щонайменше 500 дітей безкоштовно підготують до ЗНО-2021 з англійської та української. Ще 500 українців заговорять англійською з нуля. Ще близько 22 тисяч людей отримають доступ до якісних програм для розвитку навичок. І ці цифри збільшуватимуться щодня", – поділилася керівниця проєкту Марія Донець.

Автор: dsnews.ua
 

Окрім спільних для всіх центрів дисциплін, команди на місцях реалізовують також і власні програми. Так, у Жмеринці вже розпочався набір на курс з підготовки до ЗНО з історії України, у Лимані набирають групи для вивчення української мови, Рівне відкриває свою "Медіашколу для дітей та підлітків", Кропивницький запускає майстер-класи "Як захистити себе в соцмережах", а в Миргороді вивчатимуть китайську мову.

Автор: dsnews.ua
 

У найближчих планах масштабувати проєкт та розширювати мережу, тому представники "Гончаренко центрів" запрошують до співпраці міські громади.

Зараз ви читаєте новину «Підготовка до ЗНО, англійська мова та ази фінграмотності - у 10 містах України відкрилися "Гончаренко центри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі