понеділок, 19 червня 2023 14:56

Майже дві третини українців хочуть змінити Верховну Раду

Майже дві третини українців хочуть змінити Верховну Раду
Українці виступають за оновлення Верховної Ради після війни. Фото: lpnu.ua

Оновлення центральної влади після війни на тому чи іншому рівні підтримують 73% українців.

При цьому найбільше респондентів хочуть змінити Верховну Раду. Такі результати опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

"Найбільший запит на оновлення стосується Верховної Ради – 69% респондентів хотіли б змінити парламент після перемоги. Далі йде уряд – його хотіли б змінити 47% респондентів", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців упевнені в перемозі України над РФ: опитування

Дослідження тривало 26 травня − 5 червня. Методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 1 029 респондентів, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року).

За даними опитування КМІС, зміну президента після перемоги підтримують 23% українців.

На заході і півдні України хотіли б змінити президента 23% опитаних, у центральних регіонах ‒ 21%, а на сході країни − 29%.

Зараз ви читаєте новину «Майже дві третини українців хочуть змінити Верховну Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі