четвер, 18 липня 2024 16:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому серед окупантів на фронті багато самогубств - військовий пояснив

Чому серед окупантів на фронті багато самогубств - військовий пояснив
Серед російських загарбників на фронті побільшало самогубств. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Російські загарбники часто скоюють самогубство, адже їх накручують ідеологічно, щоб вони не здавались у полон.

Окрім того, окупанти часто не забирають своїх поранених, зокрема, на Торецькому напрямку. Про це в ефірі національного телемарафону розповів командир взводу 95 окремої десантно-штурмової поліської бригади ЗСУ Станіслав Краснов, передає Gazeta.ua.

"За даними нашої розвідки, по даних від полонених, вони тут не забирають взагалі поранених та змушують їх "рухатися уперед", - сказав він.

За словами військового, буває, що поранені росіяни після бою не можуть рухатися і лежать навіть по кілька днів там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу ворог застосував понад сотню КАБів: Генштаб повідомив свіжі дані з передової

"Евакуація майже не проводиться. Їх кидають просто вперед без можливості повернутись назад. Єдина можливість повернутись назад - успішно виконати бойову задачу, протриматись якийсь час, а потім може їх поміняють", - розповів Краснов.

Він також додав, що російські окупанти обіцяють своїм військовим, що їх будуть розстрілювати, якщо вони відступатимуть. І такі випадки справді фіксуються. Є факти розстрілів та фізичного покарання - їх б'ють, прив'язують.

"Вони бояться насправді більш своїх, ніж наших", - сказав Краснов.

За його словами, отримавши якісь несерйозні поранення, окупанти розуміють, що їх не евакуюють і вийти вони не зможуть, тому стріляють в себе, щоб не здаватися в полон.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 18 липня склали 563 640 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1130 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила сім танків, 12 бойових броньованих машин та 54 артилерійських системи.

Зараз ви читаєте новину «Чому серед окупантів на фронті багато самогубств - військовий пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі