середа, 20 березня 2024 23:10

Чому треба спати у шкарпетках: який ефект дасть ця звичка

Чому треба спати у шкарпетках: який ефект дасть ця звичка
Сон у шкарпетках сприяє швидкому засинанню то: pinterest

Надіті шкарпетки перед сном сприяють швидшому засинанню.

Цей ефект можна пояснити припливом крові до тканин, пише Huffington Post.

"Зміни у температурі шкіри впливають на засинання та підтримування сну. Шкарпетки, одягнені в ліжко, стимулюють кровообіг та приплив крові до ніг. Це допомагає знизити загальну температуру тіла та посилає в мозок сигнал про сон", — сказала сомнолог Мар де Карло.

Коли ноги у шкарпетках, є ще один плюс. У таких людей знижується ризик нападу синдрому Рейно — хворобливого спазму судин кистей у відповідь на вплив холоду чи емоційного напруження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які пози для сну найкращі, щоб не хропіти і попередити появу зморшок

"Жінки в період менопаузи, коли одягають шкарпетки перед сном, краще справляються з припливами.

Дехто вважає, що спати в шкарпетках просто негігієнічно, а комусь не подобається відчуття чужорідного на ногах під час відпочинку. Інші навпаки, люблять утеплювати ноги перед сном.

Про те, що шкарпетки роблять процес сну більш комфортним і навіть цілющим, вчені повідомляли неодноразово. Останні дослідження вчених-сомнологів вказують на користь шкарпеток під час сну. Фахівцями доведено, що комфортні шкарпетки прискорюють процес засинання мінімум на 15 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Чому треба спати у шкарпетках: який ефект дасть ця звичка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі