четвер, 27 серпня 2009 12:37

Площу Льва Толстого бояться перейменовувати через антиросійські закиди

Площу Льва Толстого бояться перейменовувати через антиросійські закиди

Площу Льва Толстого в Києві можуть перейменувати на площу Народного Руху. Про це заявив голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець.

Бригинець, зокрема, наголосив: "Можна було б узяти площу Льва Толстого або Московську, оскільки ці назви не історичні. Але це можуть сприйняти як антиросійські перейменування".

У зв"язку з цим Бригинець повідомив, що на засіданні комісії з питань культури й туризму поки не вдалося дійти до єдиної думки щодо перейменування.

При цьому він підкреслив, що була також ідея перейменувати Львівську площу, що вельми проблематично. "Це якраз історична назва, тут колись була Львівська брама, тому хай рішення ухвалює президент", - додав він.

Як відомо, раніше народні депутати запропонували перейменувати одну з центральних площ столиці на майдан Народного Руху України за перебудову.

Вулиці і майдани в Києві перейменовуються доволі часто. Так, раніше депутати Київради вирішили перейменувати вулицю Комінтерну на вулицю Петлюри.

Крім того, наприкінці березня було прийняте рішення про надання нових назв семи київським вулицям. Так, передбачається перейменування вул. Анищенка на вул. Левандовську (Печерський район), вул. Ветрова на вул. Назаровську (Шевченківський район), вул. Воровського на вул. Кудрявську (Шевченківський район), вул. Димитрова на вул. Ділову (Голосіївський район), вул. Андрія Іванова на провулок Бутишева (Печерський район), вул. Панаса Любченка на вул. Загородню (Голосіївський район), площу Фрунзе на Петропавловську площу (Оболонський район).

Ліга, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Площу Льва Толстого бояться перейменовувати через антиросійські закиди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі