четвер, 03 жовтня 2013 15:09

Платний проїзд у центрі Києва - ще тільки у планах - ДАІ

Платний проїзд у центрі Києва - ще тільки у планах - ДАІ
Фото: dt.ua

Пропозиція про платний в'їзд у центр Києва лише обговорюється і найближчим часом проїзд по центру залишиться безкоштовним.

Про це сказав начальник відділу управління Державтоінспекції Головного управління МВС у Києві Олександр Буряк у четвер на нараді в Київській міськдержадміністрації щодо проблем паркування в Києві у зимовий період.

"Ця пропозиція на майбутнє, але це все дуже серйозно", - зазначив він.

При цьому Буряк уточнив, що проблема транспорту в центрі Києва не вирішується простою установкою шлагбаумів.

За його словами, необхідно серйозно вивчити можливість створення і розміщення перехоплюючих парковок, збільшення кількості громадського транспорту, таксі для того, щоб люди, що залишили свій автомобіль на під'їздах до центру, далі змогли пересуватися містом.

"Повинна бути створена альтернатива для того транспорту, який прибуває в Київ і заповнює дороги", - зазначив він.

За словами Буряка, для вирішення цієї проблеми і було висунуто таку пропозицію - використовувати досвід європейських країн у цьому питанні.

"Зрозуміло, що це не робиться сьогодні або завтра. Це потрібно робити в комплексі", - зазначив він.

У свою чергу, заступник глави КМДА Михайло Костюк заявив журналістам, що цю проблему в КМДА поділяють на кілька частин.

"Сьогодні багато київських центральних вулиць фактично використовуються як транзитні дороги. Більше того, їх можна прирівняти до доріг державного значення, тому транспортна конституція, закладена у Києві, ставить перед необхідністю обмежити наскрізний проїзд через місто окремими видами транспорту", - сказав він.

При цьому заступник глави КМДА зазначив, що, на жаль, у Києві поки немає повноцінної об'їзної дороги, яка б дала можливість ефективно проїжджати по місту.

За словами Костюка, КМДА планує прийняття низки заходів з розвитку транспортної мережі столиці, і ці заходи передбачають максимальну зручність і доступність міського транспорту.

"І громадськість цього вимагає, щоб ми крок за кроком витісняли з центру міста ту автомобільну навала, яка сьогодні є", - сказав він.

 

Зараз ви читаєте новину «Платний проїзд у центрі Києва - ще тільки у планах - ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі