четвер, 21 травня 2009 13:02

Пісня Олександра Рибака "Казка" - плагіат? (ВІДЕО)

Не дивлячись на те, що пісенний конкурс "Євробачення-2009" вже з успіхом відгримів в Москві, його учасники не перестають потрапляти в галасливі публікації ЗМІ. Навколо пісні переможця "Євробачення 2009" Олександра Рибака "Fairytale" розгорівся несподіваний скандал: турецький співак звинуватив тріумфатора конкурсу в плагіаті, повідомляє сайт Bakililar.AZ з посиланням на турецьке видання "Milliyet".

В середині травня на прилавках магазинів країни з"явився альбом "Ben bugun" місцевого співака Яліна. І фанати цього виконавця були збентежені тим, що четверта пісня в збірці виявилося дуже схожою на хіт переможця "Євробачення".

Примітно, що до фіналу музичного конкурсу композиція Рибака декілька місяців крутилася на різних телеканалах. У свою чергу, турок Ялін відкинув можливі звинувачення в плагіаті, заявивши, що написав пісню півтора роки тому і вже тоді розповів про неї в інтерв"ю.

Фахівці, у свою чергу, вказали, що схожим елементом в двох мелодіях є тільки звучання скрипки, проте використання однакових інструментів не може служити підставою для звинувачень в плагіаті.

Тим паче, що сам Рибак також стверджує, що написав свою пісню вже дуже давно. Нещодавно, він розповів, як норвезька дівчина Інгрід Берг Мехус розбила його серце, коли йому було 17 років. Пісня, що перемогла на конкурсі, була присвячена саме їй, передає Scandinews.fi з посиланням на газету "Ілта-Саномат".

Молоді люди зустрілися в Осло в музичному інституті, в якому обидва вчилися. Їхні стосунки різко урвалися, коли дівчина кинула Рибака. Зараз Інгрід, якій на даний момент 21 рік, зізнається, що Олександр теж був її першим коханням. Рибак хотів би повернути той час, проведений з коханою, але дівчина вже заручена з іншим. У своєму фейсбуку екс-подруга запевняє, що Олександр ще зустріне ту свою єдину. "Вміння фліртувати йому не позичати", - додала вона.

За матеріалами Утро.ua

Зараз ви читаєте новину «Пісня Олександра Рибака "Казка" - плагіат? (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі