понеділок, 11 березня 2013 11:02

Після розголосу керівництво УПЦ (МП) таки пішло на поступки "афганцям"

Після розголосу керівництво УПЦ (МП) таки пішло на поступки "афганцям"
Скрін: tvi.ua

Ветерани Афганістану відкрили Свято-Воскресенський храм для богослужінь та зняли свої транспаранти зі стін храму. Це відбулося після того, як керівництво УПЦ (МП) пішло на поступки "афганцям" та змінило настоятеля храму на першого проректора Духовної академії отця Сергія (Ющика).

Днями керуючий справами УПЦ (МП) архиєпископ Антоній звернувся до ветеранів із закликом вирішити проблему, що виникла. На прохання членів УСВА настоятеля храму Феодосія (Снігірьова) переобрали, його місце зайняв отець Сергій Ющик, який довгий час проводив службу у храмі і одразу ж знайшов контакт із прихожанами та співробітниками церкви.

"Нам пропонували обрати нового настоятеля, але ми наполягли на кандидатурі саме Сергія Ющика. Він - чудова людина, усі, хто з ним спілкувався, побачили у ньому справжнього духівника і побожну людину", - коментує ситуацію ветеран-"афганець" та адвокат УСВА Олег Виборнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Афганці" просять звільнити Свято-Воскресенський храм від "користолюбного" настоятеля

За словами Олега Анатолійовича, окрім цього, керівництво УПЦ (МП) пообіцяло повернути у назву храму уточнення про те, що це "храм ветеранів Афганістану", а релігійну громаду храму, більшу частину якої становлять ветерани та родини загиблих в Афганістані, буде зареєстрована на попередню адресу.

Нагадаємо, раніше керівництво УПЦ (МП) заявляло про захоплення ветеранами-"афганцями" Свято-Воскресенського храму і про перешкоджання ними функціонуванню храму. У УСВА, в свою чергу, запевняли, що можуть документально довести незаконність дій настоятеля храму вікарія Феодосія (Снігірьова). За їхніми даними, храм, який ще 1991 був переданий у безстрокове користування релігійній громаді ветеранів війни в Афганістані у 2012 році був фактично узурпований новим настоятелем Феодосієм, який зокрема самостійно перереєстрував громаду на своє ім'я в міськадміністрації Києва, викинувши з її назви будь-яку згадку про "афганців".

Зараз ви читаєте новину «Після розголосу керівництво УПЦ (МП) таки пішло на поступки "афганцям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі