середа, 05 грудня 2018 12:11

Під час обшуків приміщень РПЦ в Україні знайшли брошури з ворожою пропагандою

Під час обшуків у приміщеннях Російської православної церкви в Україні СБУ викрила мережу розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РПЦ боротиметься за Почаївську лавру

"За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі", - повідомили у відомстві. Упродовж останніх днів провели низку обшуків у окремих адміністративних приміщеннях РПЦ в Україні та приватних будівлях представників цієї конфесії.

Автор: прес-служба відомства
 

Правоохоронці вилучили 75 примірників брошури "Українська православна церква: Стосунки із державою. Ставлення до АТО та церковного розколу. Питання і відповіді".

Автор: прес-служба відомства
 

"Видання містить пропаганду релігійної нетерпимості, ображає почуття громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть", - визнала експертиза Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз.

Автор: прес-служба відомства
 

Крім того кваліфіковані експерти дадуть оцінку іншим вилученим матеріалам.

Правоохоронці проводять обшуки у будівлях, які належать єпархіям РПЦ в Україні. Обшукують приміщення, які належать Житомирській і Новоград-Волинській єпархіям та Овруцько-Коростенській єпархії РПЦ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Під час обшуків приміщень РПЦ в Україні знайшли брошури з ворожою пропагандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі