понеділок, 03 грудня 2018 17:21

СБУ обшукує єпархії Московського патріархату на Житомирщині

СБУ обшукує єпархії Московського патріархату на Житомирщині
СБУ обшукує будівлі, які належать єпархіям РПЦ в Україні. фото: uk.wikipedia.org

Правоохоронці проводять обшуки у будівлях, які належать єпархіям РПЦ в Україні.

"У рамках розслідування кримінального провадження за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або ставлення до релігії 3 грудня правоохоронці проводять 8 санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі та Коростені. Обшуки проводяться у будівлях, приміщеннях і приватних оселях", - говорить речник ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РПЦ зможе залишитись в Україні, але Кремлю не дозволять розпалювати конфлікт - Порошенко

Обшукують приміщення, які належать Житомирській і Новоград-Волинській єпархії та Овруцько-Коростенській єпархії РПЦ в Україні.

Служба безпеки України проводить слідчі дії за місцем проживання настоятеля Києво-Печерської лаври Павла Лебедя. Слідчі дії проводяться у межах кримінального провадження за частиною 2 статті 161 ККУ "Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, розпалювання міжконфесійної ворожнечі".

Зараз ви читаєте новину «СБУ обшукує єпархії Московського патріархату на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі