середа, 24 березня 2021 05:45

Pfizer почала випробовувати таблетки від Covid-19

Pfizer почала випробовувати таблетки від Covid-19
Почали випробувати таблетки від коронавірусу. Фото: Укрінформ

Фармацевтична компанія Pfizer розпочала випробування на людях пігулок, які необхідно вживати за перших ознак коронавірусу.

У разі успішного випробування препарат можна буде вживати на ранніх стадіях інфекції, щоб запобігти ускладненням хвороби, йдеться в пресрелізі компанії.

Випробування буде плацебо-контрольованим, рандомізованим, подвійно-сліпим, зі збільшенням дози одноразового і багаторазового вживання в здорових дорослих.

Ймовірну ефективність пігулок підтверджують доклінічні дослідження. Pfizer повідомляє, що паралельно працює над ще одним препаратом, який необхідно вводити внутрішньовенно. Він призначений для пацієнтів з ускладненнями Covid-19.

Головний науковий співробітник Pfizer Мікаель Долстен наголосив, що боротьба з пандемією Covid-19 вимагає не лише профілактики за допомогою вакцини, але й лікування тих, хто вірусом уже заразився.

"З огляду на спосіб мутації коронавірусу і тривалий глобальний вплив Covid-19, ймовірно, що доступ до терапевтичних засобів буде важливим як зараз, так і після пандемії", – сказав Долстен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камери завбільшки з таблетку-капсулу допоможуть виявити рак

Ізраїльсько-американська фармацевтична компанія готується до запуску 1-ї фази клінічних випробувань того, що може стати першою у світі оральною вакциною проти Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Pfizer почала випробовувати таблетки від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі