четвер, 11 березня 2021 13:36

Камери завбільшки з таблетку-капсулу допоможуть виявити рак

Камери завбільшки з таблетку-капсулу допоможуть виявити рак
Зображення камери, що проходить через систему тіла / NHS

Мініатюрні камери завбільшки з капсулу таблетки, яку пацієнти можуть ковтнути, щоб перевіритися на рак, запустили у Великій Британії.

Капсули випробують в британській Національній службі охорони здоров'я - NHS. Технологія камери в капсулі допоможе поставити діагноз протягом кількох годин. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прокидаються по 4 рази за ніч і вважають це нормальним"

Камери, відомі як капсульна ендоскопія товстої кишки, дозволяють пацієнтам проходити онкологічні обстеження вдома. Традиційна ендоскопія означає, що пацієнти мають відвідувати лікарню і вставляти трубку. Нова технологія означає, що люди можуть зробити це швидко вдома.

Первісна група з 11 тис. британських пацієнтів отримає капсульні камери в 40 частинах Сполученого Королівства. У разі успіху технологія буде розгорнута на національному рівні.

"У міру того, як виходимо з піку коронавірусу і припинення пандемії, NHS йде вперед з інноваціями для розширення послуг для багатьох інших хвороб. Ось чому впроваджуємо ці геніальні капсульні камери, щоб дозволити більшій кількості людей швидко і безпечно обстежитися на онкологічні захворювання. Те, що звучить як наукова фантастика, тепер реальність. Коли ці крихітні камери проходять через тіло, роблять 2 знімки в секунду, перевіряючи наявність ознак раку та інших патологій", - каже виконавчий директор NHS Англія Саймон Стівенс.

За оцінками, близько половини британців із серйозними симптомами раку не зверталися до лікарів під час пандемії. Капсульна ендоскопія зазвичай займає 5-8 год. і забезпечує отримання повних зображень кишечника з інформацією, що відправляється на реєстратор даних в сумці через плече, щоб пацієнти могли займатися своїми справами. Камери допоможуть прискорити обстеження і виявити більше ракових захворювань на ранньому етапі, коли їх легше лікувати.

Зараз ви читаєте новину «Камери завбільшки з таблетку-капсулу допоможуть виявити рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі