неділя, 19 грудня 2021 19:32

Перший пацієнт, який заразився штамом Omicron, вже хворів на коронавірус

Перший пацієнт, який заразився штамом Omicron, вже хворів на коронавірус
Інфекціоніст зазначила, що випадків Omicron в Україні вже багато. Фото: DW

Перший в Україні пацієнт, у якого виявили штам Omicron, раніше вже хворів коронавірусом.

Про це розповіла головний інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська, передає УНН.

"Пацієнт вже хворів коронавірусом кілька місяців тому, а зараз він приїхав з ОАЕ і знову у нього підвищилася температура тіла до досить високих цифр, знову він захворів, але сам перебіг захворювання у нього не важкий і він знаходиться під наглядом, хоча виписався вже зі стаціонару. Йому дані рекомендації і будемо спостерігати чим все це закінчиться", - розповіла Голубовська.

Голубовська зазначила, що це не перший випадок Omicron в Україні, але панікувати не варто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені назвали нетиповий симптон штаму Omicron

"Але найголовніше, що я хочу сказати, це звичайно ж не перший випадок, тому не треба абсолютно панікувати, лікарі вже бачать, як починають хворіти пацієнти по другому разу і це зрозуміло, тому що Omicron, якщо ми говорили, що Delta заразний варіант, набагато більш заразний, ніж попередні, то цей ще більше заразний ніж Delta. Цей варіант, він поки що не показує більш важкі випадки захворювання. Навпаки, поки що всі випадки досить не важкі" - зазначила інфекціоніст.

Також лікар зазначила, що Covid-19 має всі шанси перерости у вірус грипу.

"Штаму Omicron вже багато в Україні. Кожен день я бачу коли хворіють люди, повторно хворіють, то природно люди хворіють підвищенням температури тіла, то природно перше, що спадає на думку, що це вже абсолютно новий варіант який вислизає від того захисту яку людина має. І таких пацієнтів на сьогоднішній день не мало. Просто цей хворий перший якого виявили", - додала лікар.

18 грудня в Україні виявили перший випадок штаму Omicron.

Новий штам вже був виявлений, зокрема, в декількох європейських країнах і країнах Азії, Північної Америки, в Японії та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн Півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Зараз ви читаєте новину «Перший пацієнт, який заразився штамом Omicron, вже хворів на коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі