пʼятниця, 11 березня 2022 15:44

"Перемога – це вступ України до ЄС" - Єрмак про нічне засідання Євросаміту

"Перемога – це вступ України до ЄС" - Єрмак про нічне засідання Євросаміту
Андрій Єрмак: "Нам потрібен результат. Перемога – це вступ України до ЄС". Фото: nta.ua

Україна очікує вступу в ЄС на всі 100%. Народи Європи вже зробили однозначний вибір, зараз це мають зробити й політики.

Про це заявив у Twitter керівник офісу президента Андрій Єрмак.

"Цієї ночі відбувся саміт ЄС, на якому обговорювалась перспектива членства України у Євросоюзі. Вдячні за рішення, які прийняті. Але Україна не розглядає вступ до ЄС на 50%. Наш народ обирає 100%. Ми розуміємо, що швидко цього не буде. Нам потрібен результат. Перемога – це вступ України до ЄС. Народи Європи зробили однозначний вибір. Черга політиків, - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС готується подвоїти військову допомогу Україні (заява)

Неформальне засідання Європейської ради відбулося вночі й завершилося схваленням декларації, що містить компромісне визнання перспективи членства України в ЄС.

Утім одним з найбільш спірних положень, що обговорювалися на ньому стало питання щодо прагнення України вступити до ЄС. Дискусія щодо цього тривала 5 г.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Перемога – це вступ України до ЄС" - Єрмак про нічне засідання Євросаміту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі