четвер, 29 серпня 2024 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

"Переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечними": Сирський звернувся до українців

"Переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечними": Сирський звернувся до українців
День пам'яті захисників України відзначають 29 серпня. Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський звернувся до українців у День пам'яті захисників України.

Він нагадав, що 29 серпня - 10-та річниця кровопролитних боїв за Іловайськ. За словами Сирського, це не лише трагічна подія в історії України, а й сторінка української незламності, чин і подвиг українських військових. Про це головнокомандувач написав у соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контролюють 100 населених пунктів на Курщині і просуваються далі - Сирський

"Пам'ятаймо, що попри втрати та обман ворога, наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу. Цей день завжди нагадуватиме нам про підступність та віроломність російського агресора, про те, що будь-які переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечною справою, і що довіряти їм не можна", - зазначив Сирський.

Генерал подякував українським матерям та батькам за їхніх дітей, які віддали свої життя за незалежність України, свободу українського народу.

"Ваші діти - справжні герої, їхній подвиг не марний і закарбований в пам'яті нашого народу навічно. Вічна пам'ять і слава українським захисникам і захисницям полеглим у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України! Ми переможемо!" - наголосив Сирський.

У ніч з 23 на 24 серпня 2014 року відбулось масштабне пряме вторгнення збройних сил РФ на територію України.

Президент країни-агресора Володимир Путін, граючи роль миротворця, 29 серпня запропонував відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Однак у районі Іловайська українських воїнів, які склали зброю, обстріляли. Ворог вчинив вбивство 366 військових, 429 отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 потрапили у полон.

Україна у 2021 році направила матеріали про воєнні злочини Росії до Офіса прокурора Міжнародного кримінального суду. Серед них Іловайська трагедія та бої за Донецький аеропорт.

Зараз ви читаєте новину «"Переговори із терористами та вбивцями є смертельно небезпечними": Сирський звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі