субота, 10 травня 2014 03:03

Пентагон вчергове не помітив відведення російських військ від кордону України

Пентагон вчергове не помітив відведення російських військ від кордону України
Фото: defense.gov

Міністерство оборони США має дані, які підтверджують наявність великої кількості російських військ в прикордонних з Україною районах у високому ступені бойової готовності.

Про це зазначив під час брифінгу в п'ятницю речник Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі.

"Я бачив коментарі президента Путіна та інших посадових осіб у Москві (щодо відведення військ – Gazeta.ua). Ми не маємо ознак на підтвердження цього. Війська все ще перебувають там у великій кількості", - заявив офіційний представник Міноборони США.

Він поінформував, що, за оцінкою американської сторони, "російські війська все ще перебувають у дуже високій бойовій готовності".

Кірбі вкотре наголосив, що присутність збройних сил РФ на кордоні з Україною "не сприяє деескалації напруженості" в регіоні.

Відповідаючи на запитання щодо прямих контактів між оборонними відомствами США і Росії, адмірал зазначив, що глава Пентагону Чак Хейгел востаннє говорив по телефону з російським колегою Сергієм Шойгу минулого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон вчергове не помітив відведення російських військ від кордону України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі