пʼятниця, 12 серпня 2022 06:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Партнерство Кремля з Іраном кидає виклик інтересам США – ISW

Партнерство Кремля з Іраном кидає виклик інтересам США – ISW
Президент РФ Володимир Путін відвідав Тегеран в липні 2022 року, що стало його першою закордонною поїздкою за межі території колишнього Радянського Союзу з початку війни. Фото: eastnews.ua

Іран і Російська Федерація розширили своє стратегічне партнерство після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Високопоставлені російські та іранські чиновники часто зустрічалися в останні місяці для підписання економічних і військових угод, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Москва і Тегеран давно співпрацюють, якщо їхні інтереси збігаються, особливо щодо протистояння Сполученим Штатам Америки на Близькому Сході. Водночас останні дії країн підкреслюють значно узгодженіші зусилля щодо зміцнення їхнього партнерства", – ідеться в звіті аналітиків за підсумками 11 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти пройшли тренінги з використання іранського безпілотника

Президенти Володимир Путін та Ібрагім Райсі розмовляли принаймні чотири рази з початку вторгнення – частіше, ніж кожен із них спілкувався з більшістю інших світових лідерів.

"Ці взаємодії показують поглиблення й потенційно збалансованіші відносини, в яких Росія більше не є панівною стороною. Це партнерство, імовірно, кине виклик інтересам США, а також союзникам у Європі, на Близькому Сході й по всьому світу", – вважають американські аналітики.

Кілька тижнів тому російські фахівці розпочали навчання роботі з безпілотниками в Ірані. Це стало остаточною ознакою того, що Російська Федерація планує придбати в Ірану ці бойові системи. Розвіддані про тренування нещодавно розсекретили.

Путін відвідав Тегеран в липні 2022 року, що стало його першою закордонною поїздкою за межі території колишнього Радянського Союзу з початку війни.

Зараз ви читаєте новину «Партнерство Кремля з Іраном кидає виклик інтересам США – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі