вівторок, 14 травня 2024 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Спорожнілі вулиці, розбиті будинки, школи та дитсадки: як живуть українці за 9 км від лінії фронту
8

Поліцейські показали, як нині живуть люди в Оріхові Запорізької області, що за 9 км від лінії фронту.

Вулиці там спорожнілі, всіяні вирвами та уламками ворожих боєприпасів. Асфальт на дорогах потрощений, розбиті будинки, школи та дитсадки. Фото з вулиць міста опублікувала пресслужба МВС України.

Поліцейські показали фото з Оріхова біля лінії фронту
Фото: t.me/mvs_ukraine
Поліцейські показали фото з Оріхова біля лінії фронту
Поліцейські показали фото з Оріхова біля лінії фронту
Поліцейські показали фото з Оріхова біля лінії фронту
Поліцейські показали фото з Оріхова біля лінії фронту

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо зірвати російські наступальні операції": Зеленський показав нові фото війни

"Росіяни використовують найпотужніший арсенал зброї, щоб завдати якнайбільше шкоди місцевому населенню. Попри все це місто тримається. Люди ремонтують дахи, поліцейські об'їжджають місця ворожих влучань і надають постраждалим необхідну допомогу", - йдеться у повідомленні.

На цей час у місті перебувають понад півтисячі людей. Переважна частина з них приїжджають, щоб посадити городину та залатати дірки на дахах після чергових ворожих ударів. Потім люди швидко їдуть у більш безпечні населені пункти неподалік.

"Кажуть, туди не так долітає. Інші ж не наважуються покидати свої оселі, лишаються вдома, доглядають за хатами, опікуються домашніми тваринами. Коли стріляють - ховаються, а як ворожа атака припиняється, виходять на вулицю, щоб навести на подвір'ї лад. Так само садять город, але частіше замість овочів збирають урожай залізяк із уламків рашистських снарядів", - зазначають в МВС.

На Оріхівському напрямку 14 травня українські війська відбили одну атаку противника на напрямку Новопрокопівка - Роботине, повідомив Генштаб ЗСУ.

Противник там успіху не мав, втрат позицій та територій не допущено.

Зараз ви читаєте новину «Спорожнілі вулиці, розбиті будинки, школи та дитсадки: як живуть українці за 9 км від лінії фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі