вівторок, 29 квітня 2008 21:09

Опубліковано збірник промов Путіна китайською мовою

У Китаї опубліковано збірник промов і статей Володимира Путіна китайською мовою. Презентація збірника, виданого Академією суспільних наук КНР, відбулася 28 квітня в Пекіні (Китай).

До видання ввійшли праці російського президента за останні шість років - по лютий 2008 року. Це вже другий збірник промов Путіна, виданий у КНР. Перший побачив світ в 2002 році. Другий том нараховує більше 730 сторінок. Він незабаром з"явиться на прилавках книгарень за ціною 68 юанів (10 доларів).

Книга відкривається звертанням до читачів голови КНР Ху Цзиньтао. У ньому підкреслюється, що Володимир Путін "є старим і добрим другом китайського народу, який зробив величезний внесок у розвиток російсько-китайських відносин". "Поява цієї книги - важливий крок у справі зміцнення двосторонньої взаємодії в гуманітарній сфері. Це видання допоможе поглибити взаєморозуміння й дружбу народів двох країн", - вважає глава китайської держави.

Представити книгу до одного з пекінських готелів приїхав надзвичайний і повноважний посол РФ у КНР Сергій Разов. "З більш ніж 1300 мов, з якими виступав Путін, укладачі збірника вибрали 80 найбільш репрезентативних, у яких розповідається про нинішню ситуацію в Росії та російсько-китайські відносини", - сказав дипломат, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Опубліковано збірник промов Путіна китайською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі