вівторок, 05 лютого 2019 12:24

Оприлюднили результати дослідження про свободу в Україні

Оприлюднили результати дослідження про свободу в Україні
У цілому рівень свобод в Україні дещо погіршився, відзначають дослідники. Фото:images.unian.net

Україна у 2019 році залишається "частково вільною" країною.

Її окупована Росією частина Крим отримала статус "невільної" території, - про це йдеться в новому щорічному звіті міжнародної правозахисної організації Freedom House.

Організація займається підтримкою і дослідженням стану демократії, політичних свобод і дотримання основних прав людини в різних країнах світу. У цілому рівень свобод в Україні дещо погіршився, відзначають дослідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування показало який регіон України готовий до протестів

Автори також звертають увагу на те, що окупація Росією Криму охоплює націлені репресії проти кримських татар, а також тих людей, які продовжують наполягати на своїй українській приналежності.

Всього поруч з Україною у розділі "частково вільних" країн перебувають 59 інших держав та п'ять територій. "Невільних" країн, серед яких і Росія, всього 50, а також вісім територій. "Вільних" країн і територій разом 87. Всього у звіті проаналізували 209 країн та територій.

Загалом, з 2005 по 2018 рік кількість "невільних" держав зросла на 26%, у той час як частка "вільних" впала на 44%. Занепад демократії автори пов'язують серед іншого зі зміною в балансі сил на глобальному рівні – зростає вплив таких недемократичних країн, як Китай.

Глобальне зниження рівнів політичних та громадянських свобод спостерігається вже тринадцятий рік поспіль – починаючи з 2005 року, йдеться у новому звіті Freedom House під назвою "Freedom in the world 2019" ("Свобода у світі у 2019 році").

Київ увійшов до топ-7 найбільш багатосніжних міст Європи.Українська столиця посіла 6-те місце. Рейтинг склав портал з пошуку житла Holidu та сайт Worldweatheronline.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили результати дослідження про свободу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі