пʼятниця, 20 січня 2023 06:50

Опади та +15°С: якої погоди чекати в Україні сьогодні

Опади та +15°С: якої погоди чекати в Україні сьогодні
П'ятниця в Україні буде вітряною. Фото: розміщене на tsn.ua

У п'ятницю, 20 січня, в Україні місцями будуть опади, а на дорогах ожеледиця.

У багатьох областях очікуються сильні пориви вітру. Про це повідомив Укргідрометцентр.

За даними синоптиків, у західних областях вночі невеликий, а вдень помірний дощ та мокрий сніг. Зокрема, у Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях попереджають про перший рівень небезпеки. На дорогах ожеледиця. У Карпатському регіоні – значні опади.

На решті території країни хмарно з проясненнями. Опадів не прогнозують, а лише у Житомирській та Вінницькій областях вдень невеликий дощ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через аномалію в Карпатах прокинулись ведмеді й зацвіли первоцвіти

Вітер південно-східний, у західних областях північний - 7-12 м/с. В Україні, крім західних та більшості північних областей, місцями пориви 15-20 м/с.

На заході температура вночі та вдень +4°С,до -1°С,. На Закарпатті буде тепліше – 1...6°С. На решті території країни температура вночі буде +1...6°С,, а вдень +5...10°С,. На півдні країни стовпчики термометрів покажуть +10...15°С,. На сході країни вночі близько 0°, а вдень +2...7°С.

У Києві та області буде хмарно з проясненнями. Без опадів. Швидкість південно-східного вітру 7-12 м/с. Температура по області вночі +1...6°С,, вдень +5...10. У Києві – вночі +4...6°С, вдень +7...9°С.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував синоптик Ігор Кібальчич.

Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

Зараз ви читаєте новину «Опади та +15°С: якої погоди чекати в Україні сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі