четвер, 19 січня 2023 12:54

Через аномалію в Карпатах прокинулись ведмеді й зацвіли першоцвіти
4

У Карпатах через аномально теплу зиму зацвіли весняні квіти та прокинулися ведмеді.

Через теплу погоду сталися процеси, які не відповідають календарній порі року, повідомили в національному природному парку "Верховинський".

"Почали повторно цвісти першоцвіти, а також типові весняні рослини. Водночас зі сплячки прокинулися ведмеді", – ідеться у повідомленні.

Під час патрулювання території парку інспектори натрапили на слід найбільшого ссавця Карпат – бурого ведмедя, який у цей період мав перебувати у зимовій сплячці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах вирує хуртовина: зимові кадри з високогір'я

"Це не дуже добре для тварини, бо в зимовий період дуже важко знайти поживу. Різка зміна температури та опадів, адже все ж таки це зима, зрозуміло принесе ведмедю неабиякі неприємності. Голодний звір агресивніший. Тож якщо ви на прогулянці лісом натрапили на свіжі сліди ведмедя – намагайтеся якнайшвидше звідти піти", – наголошують працівники парку.

У Карпатах зацвіли першоцвіти та прокинулись ведмеді
Фото: facebook.com/permalink
У Карпатах зацвіли першоцвіти та прокинулись ведмеді
У Карпатах зацвіли першоцвіти та прокинулись ведмеді
У Карпатах зацвіли першоцвіти та прокинулись ведмеді

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував харківський синоптик Ігор Кібальчич.

Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

Зараз ви читаєте новину «Через аномалію в Карпатах прокинулись ведмеді й зацвіли першоцвіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі