четвер, 01 серпня 2013 01:15

ООН оголосила про початок кампанії "Вільні і рівні" на підтримку геїв і лесбіянок

ООН оголосила про початок кампанії "Вільні і рівні" на підтримку геїв і лесбіянок
Фото: niklife.com.ua

Управління Верховного комісара ООН з прав людини оголосило про запуск нової кампанії "Вільні і рівні", спрямованої на захист геїв, лесбіянок, бісексуалів і трансгендерів. Її підтримали Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, лауреат Нобелівської премії миру архієпископ Десмонд Туту, південноафриканська співачка Івонн Чака Чак і ряд інших видних діячів політики і мистецтва, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Прес-конференція, присвячена цій події, відбулася в Кейптауні (ПАР). На ній Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей і Десмонд Туту закликали всі країни світу до боротьби з дискримінацією осіб за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності і оголосили про запуск проекту, розрахованого на рік.

"У Загальній декларації прав людини був обіцяний мир, в якому всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах - без жодних винятків", - заявила Наві Піллей. "Змінити ставлення до чого-небудь не просто. Але це відбулося в інших сферах, і вже відбувається в багатьох частинах світу по відношенню до цієї проблеми", - додала Верховний комісар. Вона висловила надію на те, що нова кампанія "Вільні і рівні" надихне мільйони людей задуматися на цю тему.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун підтримав безпрецедентну глобальну інформаційну кампанію з підвищення обізнаності про насильство і дискримінацію на грунті гомофобії та трансфобії і забезпечення поваги до прав геїв, лесбіянок бісексуалів і трансгендерів у всьому світі.

"Генеральний секретар послідовно закликає світових лідерів до боротьби з насильством проти ЛГБТ - членів нашої людської сім'ї. Генеральний секретар високо оцінює основний посил кампанії: права людини є універсальними, і ми можемо змінити на краще ставлення ...", - йдеться в заяві, з яким від імені Пан Гі Муна виступив його прес-секретар. Глава ООН неодноразово підкреслював, що дискримінація людей за ознакою їх гендерної ідентичності або сексуальної орієнтації суперечить міжнародному праву.

Протягом року в рамках нової кампанії будуть випускатися різні відеоролики та фільми, присвячені боротьбі із забобонами щодо геїв, лесбіянок, бісексуалів і трансгендерів.

Управління ООН з жалем відзначає, що на сьогоднішній день в 76 країнах світу існують закони, що криміналізують гомосексуальні відносини і трансгендерність. У різних куточках світу гомосексуали і трансгендери піддаються гонінням, нападам, арештам, тортурам і навіть вбивствам.

Зараз ви читаєте новину «ООН оголосила про початок кампанії "Вільні і рівні" на підтримку геїв і лесбіянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі