вівторок, 14 березня 2023 16:35

Окупанти використовують фальш-цілі – що це означає

Окупанти використовують фальш-цілі – що це означає
Окупанти намагаються виявити українську ППО. Фото: eastnews.ua

Під час ракетних атак російські окупанти частіше використовують фальш-цілі.

Але українські війська успішно протидіють цій тактиці, сказала речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

За допомогою фальш-цілей росіяни намагаються спровокувати роботу ППО, щоб виявити системи та уразити їх. Але наразі ця тактика неефективна.

На Південному напрямку ситуація складна. Сили оборони продовжують контрбатарейну та контрдиверсійну боротьбу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Херсонщині готуються до "жесту доброї волі" – Гуменюк

Росіянам не допоможе те, що вони розташовують зброю поміж будинками місцевих. Українці знають, як діяти в умовах партизанського руху.

"Просунутись на Півдні їм вже не вдасться. По-перше, навіть географія нашої країни передбачає їм додаткові перепони – Дніпро, Дніпровський лиман", – сказала Гуменюк.

Вороги вже намагались просуватись в напрямку островів, їм це не вдалось.

11 листопада 2022 року українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував в окупації – від 2 березня 2022 року. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах правобережжя області тривають стабілізаційні заходи.

14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Сам Херсон поступово повертається до життя. У місті відновлюють зруйновані росіянами комунікації, завозять продовольство та ліки. Правоохоронці тим часом фіксують факти воєнних злочинів окупантів.

Після вибиття ворога з Херсона місто й правобережжя області постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти використовують фальш-цілі – що це означає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі