середа, 22 березня 2023 18:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти тиснуть на українців, щоб пришвидшити паспортизацію

Окупанти тиснуть на українців, щоб пришвидшити паспортизацію
Окупанти змушують цивільних отримувати паспорти РФ. Фото: eastnews.ua

У тимчасово зайнятому населеному пункті Веселе Запорізької області окупанти облаштували військовий госпіталь на території дитячого садка.

Людям насильно роздають російські паспорти. В окупованій частині Херсонської області росіяни погрожують з квітня припинити виплачувати пенсію людям без російського паспорта, пише Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гора трупів – окупанти поскаржились на втрати

"Водночас в Старобільському фаховому коледжі Луганського національного аграрного університету проводились збори викладачів, які висловлювали невдоволення щодо примусової паспортизації педагогічного складу, через вказівку окупаційного так званого "керівництва" навчального закладу до 1 червня усім працівникам коледжу отримати паспорт громадянина Російської Федерації", – йдеться у повідомленні.

Викладачі не можуть звільнитися за власним бажанням. Окупанти розганяють збори.

Російських окупантів кидають на війну в Україну без їжі та води.

Загарбники почали погрожувати, що залишать фронт.

Зокрема, в одному з перехоплень ГУР окупант доповідає командиру обстановку на "передку" та заявляє про свою готовність покинути бойову позицію й повернутись додому.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти тиснуть на українців, щоб пришвидшити паспортизацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі