понеділок, 20 грудня 2021 20:32

Окружний адмінсуд Києва скасував конкурс на голову САП – Центр протидії корупції

Окружний адмінсуд Києва скасував конкурс на голову САП – Центр протидії корупції
Табличка "Спеціальної антикорупційної прокуратури" / САП

Окружний адміністративний суд Києва скасував порядок роботи конкурсної комісії і проведення конкурсу на голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це пише керівник "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від США проситимуть накласти санкції на Татарова

Шабунін вважає, що за рішенням стоїть президент Володимир Зеленський та керівник його Офісу Андрій Єрмак, які зацікавлені в затягуванні конкурсу.

За його словами, у вівторок, 21 грудня, має відбутися фінальне засідання комісії з обрання керівника САП, але "контрольована Банковою частина комісії", скоріш за все, відкладе засідання, прикрившись цим рішенням суду.

"Зрив конкурсу матиме катастрофічні наслідки для влади Зеленського і Єрмака, а також решти учасників цього процесу. На жаль, це може відбитися на цілій країні", - вважає Шабунін.

В Офісі президента заявили, що максимально зацікавлені, щоб конкурсна комісія завершила всі процедури до кінця року, визначивши кандидата на посаду керівника САП.

"Можна констатувати, що конкурсний відбір здійснювався відповідно до чинного законодавства. Звичайно, ми бачили повідомлення про рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо процедурних аспектів конкурсного відбору. Але це рішення суду не є остаточним і його детально проаналізують щодо відповідності вимогам закону. Втім, уже зараз можна сказати, що завершальний етап конкурсу може й має відбутися вчасно. І президент, і Офіс президента, і вся владна команда очікують на успішне завершення конкурсу, та відбору керівника САП. Не бачимо підстав для затягування конкурсу", - заявили в Офісі президента.

Дипломати США та країн "Великої сімки" візьмуть участь в засіданні комісії з відбору керівника САП 21 грудня. Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова пояснювала, що конкурс з обрання керівника САП затягується через те, що комісія не може зібратися. Вона сказала, що у зволіканні є "суб'єктивні чинники окремих людей".

Колишній глава САП Назар Холодницький звільнився з посади у серпні 2020 року, й структура досі не має керівника.

Процес призначення нового керівника САП в Україні мав би бути завершений цього року, сказала тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Зараз ви читаєте новину «Окружний адмінсуд Києва скасував конкурс на голову САП – Центр протидії корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі