вівторок, 02 квітня 2024 10:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Обстріли триватимуть: розвідка підрахувала, скільки ракет ще є у РФ

Обстріли триватимуть: розвідка підрахувала, скільки ракет ще є у РФ
Кремль збирає сили й накопичує ракети. Фото: pixabay.com

Весною Росія планує провести ще низку масованих ударів по українській енергетиці.

Водночас її запаси ракет виснажуються, розповів представник ГУР МО генерал-майор Вадим Скібіцький, передає "РБК-Україна". Тому країні-агресорці знову знадобиться пауза для накопичення снарядів.

"Зараз у РФ, за нашою оцінкою, залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю у понад 350 кілометрів. Ми спостерігаємо тенденцію, що вони, як правило, намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет", - сказав він.

Росіяни починають серію ударів, коли їм вдається накопичити цей рівень. Коли ж запаси підходять до 900 одиниць - в масованих ударах роблять паузу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог знищив майже всю критичну інфраструктуру Харкова - мер

Росіяни вже наближаються до ліміту. Проте окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватися.

"У квітні РФ планує виробити близько 40 ракет Х-101. Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 - саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та дронів", - пояснив представник ГУР.

У Росії значно скоротили термін підготовки нових підрозділів піхотинців. Прискорюють також і випуск фахових військових.

Зараз сухопутний компонент ворога на наших територіях нараховує близько 474 тис. військових. До початку 2024 року цей показник коливався у межах 450-460 тис. військових. Є нарощування, але шляхом формування так званих резервних полків та введення додаткових підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Обстріли триватимуть: розвідка підрахувала, скільки ракет ще є у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі