вівторок, 02 квітня 2024 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія витрачає на підготовку нових підрозділів менше 30 днів

Росія витрачає на підготовку нових підрозділів менше 30 днів
У Росії суттєво скорочують терміни підготовки нових підрозділів піхотинців. Фото: eastnews.ua

У Росії значно скоротили термін підготовки нових підрозділів піхотинців.

Прискорюють також і випуск фахових військових, розповів заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький, передає "Апостроф TV".

"Зараз сухопутний компонент ворога на наших територіях нараховує близько 474 тисяч військових. До початку 2024 року цей показник коливався у межах 450-460 тисяч військових. Є нарощування, але шляхом формування так званих резервних полків та введення додаткових підрозділів", - розповів він.

У армії РФ скорочуються терміни підготовки підрозділів, які формують з нуля. Зокрема, піхотинців готують за 27 днів. Цей час включає індивідуальну підготовку, підготовку у складі підрозділу та бойове злагодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін збирається повністю заборонити українські книги на ТОТ

РФ прискорює і випуск фахових військових: танкістів, артилеристів тощо. Відбувається це шляхом дострокового випуску і грошового стимулювання для проходження курсів.

"Але зараз основна кількість втрат у ворога у звичайній піхоті. 80% техніки, яку російські війська використовують в піхоті, - відновлена або модернізована, і лише 20% - це нові танки, БМП, бронетранспортери, артилерійські системи тощо. Це не більше 200 нових танків за рік вироблених у РФ", - додав Скібіцький.

У квітні торік російський диктатор Володимир Путін видав указ, згідно з яким жителі ТОТ, які відмовляються від російських паспортів, стануть іноземними громадянами чи особами без громадянства. Такі особи мають право проживати на захоплених РФ територіях лише до 1 липня поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Росія витрачає на підготовку нових підрозділів менше 30 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі