понеділок, 16 березня 2009 10:16

Обама вирішив рятувати США за рахунок малого бізнесу

Обама вирішив рятувати США за рахунок малого бізнесу

Президент США Барак Обама шукає ті сектори економіки, які можуть вивести націю з депресії. Він вирішив зробити ставку на малі підприємства - ставку в розмірі $730 млн. Новий план полегшить для малих підприємців використання мільярдів доларів у вигляді федеральних позик.

Ця допомога має перемогти наслідки кредитного краху, який загнав малий бізнес у глухий кут. Держава також підніме державні гарантії на кредити до 90%, а це буде достатньо для того, щоб банки повернулися до кредитування.

"Ми знаємо, що малі підприємства є рушійною силою економічного зростання", - заявила Крістіна Ромер, головний радник з питань економіки в Білому Домі. - Ми зробимо все, що можливо, щоб допомогти їм".

В адміністрації Обами говорять, що за останні 10 років на долю малих підприємств припадає близько 70% нових робочих місць. Цей фактор може стати рушійною силою для того, щоб витягнути економіку з кризи.

Обама хоче довести, що економічного підйому можуть досягти не тільки фінансові титани, такі як Citigroup або AIG, а й купа середніх підприємств з Main Street.

"Ринок кредитування малого бізнесу був повністю заморожений в цей жахливий час фінансової кризи", - вважає економічний радник Обами Остан Гулсбі (Austan Goolsbee) - . Цей фактор став одним із руйнівних аспектів, який критично вплинув на скорочення робочих місць."

Республіканці, в свою чергу, кажуть, що новий план Обами з оподаткування забезпечує подвійну вигоду для малого бізнесу. Він зведе нанівець план зі зниження податків Буша до 2011 року і негативно позначиться на власниках середнього бізнесу, які заробляють понад $ 250 тисяч на рік.

План Обами складається з трьох основних компонентів:

- Власники малих підприємств матимуть можливість гарантовано отримувати кредити в розмірі до $ 2 млн на економічні проекти з розвитку, які створюють робочі місця.

- Уряд знизить ризики, з якими стикаються кредитори. Кредитори можуть зажадати гарантій на повернення до 90% з кожного кредиту від Адміністррації малого бізнесу (SBA), таким чином банки почуватимуть себе більш впевнено у сфері кредитної політики.

- Ліквідація додаткових податків для позичальників і кредиторів малого бізнесу.

Адміністрація малого бізнесу, як правило, гарантувало на рік близько $ 20 млрд. на бізнес-кредити, в цьому році - не більше $10 млрд.

За матеріалом Politico

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Обама вирішив рятувати США за рахунок малого бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі