вівторок, 24 березня 2009 09:49

Обама роз"яснив свою фінансову стратегію

 
У вівторок президент США Барак Обама провів прес-конференцію з метою роз"яснення своєї економічної стратегії. Він оголосив деталі плану, який допоможе банкам позбутися $1 трлн "сумнівних" активів.

Ця прес-конференція - перша після 9 лютого і друга з моменту вступу на посаду. Нагадаємо, що президент підпав під шквал критики з приводу платежів на суму $165 млн в якості премій керівникам AIG. Обама був змушений кілька разів засудити це своє рішення на різних форумах протягом тижня і активно захищати свого міністра фінансів.

Фурор із бонусами для AIG відволік увагу від зусиль Обами заручитися підтримкою для прийняття величезного бюджету в $3.55 трлн на 2010 фінансовий рік. Президент вважає, що бюджет - це центральне місце в його зусиллях підняти економіку, а також закласти фундамент для майбутнього зростання, зробивши великі інвестиції в галузі поновлюваних джерел енергії, освіти та реформи охорони здоров"я.

Деякі експерти вже висловили свої сумніви. Республіканці у Конгресі і деякі наближені до Обами демократи скаржилися на великі витрати в проекті бюджету з дефіцитом в $1,75 трлн в цьому фінансовому році і $1.17 трлн у наступному. Але Обама захистив свою позицію у традиційному радіозверненні в суботу, сказавши, що не хоче, щоб цифри бюджету "висмоктувалися з пальця".

Президент напевне зіштовхнеться з питаннями про реформу фінансового регулювання на майбутній зустрічі G-20 на вищому рівні та у Тегерані під час короткого візиту в Іран, зазначає Reuters.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Обама роз"яснив свою фінансову стратегію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі