четвер, 29 жовтня 2009 11:50

Обама посилив покарання за дискримінацію сексменшин

Обама посилив покарання за дискримінацію сексменшин
Президент США Барак Обама в середу, 28 жовтня, підписав пакет законодавчих ініціатив, повідомляє Associated Press. Документи, підписані Обамою, затверджують бюджет Пентагону на 2010 рік, припиняють фінансування декількох оборонних проектів, у тому числі нових президентських вертольотів, визначають долю в"язнів в"язниці в Гуантанамо і посилюють покарання за злочини, вчинені через сексуальну орієнтацію потерпілих.

Підписавши новий закон, президент виділив Пентагону близько 680 мільярдів доларів, припинивши фінансування частини оборонних проектів. Зокрема, Обама поставив крапку в програмі зі створення винищувача F-22 і припинив фінансування проекту нового президентського вертольота. За словами президента, в майбутньому він має намір домогтися припинення ще одного оборонного проекту - зі створення альтернативного двигуна для винищувача F-35.

Як зазначає Associated Press, документ в контексті оборонних витрат носить лише рекомендаційний характер, а саме перерахування коштів здійснить Конгрес. Проте майже завжди, пише агентство, парламентарі виконують вказівки глави держави.

Також документ посилює покарання за злочини, скоєні на ґрунті дискримінації сексуальних меншин. Тепер федеральне законодавство відносить їх до категорії "злочини з мотивів ненависті" (hate crimes), разом з діяннями, вчиненими через расову належність та віросповідання постраждалих. Проти цієї законодавчої норми вже кілька років виступали республіканці.

Нарешті, Обама затвердив порядок переводу ув"язнених з бази Гуантанамо на територію США для суду. Зробити це можна лише після закінчення 45-денного терміну після повідомлення Конгресу. Також закон забороняє звільнення на території США в"язнів з Гуантанамо.

За матеріалом: Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Обама посилив покарання за дискримінацію сексменшин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі