середа, 13 січня 2010 15:24

Новонародженому онуку Ніколя Саркозі дали незвичайне ім"я

Автор: Фото: Reuters
  Жан Саркозі одружився в 2008 році
Жан Саркозі одружився в 2008 році

Лідер Франції Ніколя Саркозі став дідусем. Перший онук президента народився в сім"ї його старшого сина Жана Саркозі та Джесіки Себаун-Дарті, весілля яких відбулося в 2008 році.

За даними джерела, близького до оточення першого подружжя Франції, батьки новонародженого дали йому дуже незвичайне ім"я, проте поки воно не розголошується. Як відомо, всього у Ніколя Саркозі три сини від двох попередніх шлюбів, 25-річний П"єр, 23-річний Жан і 13-річний Луї.

Найвідомішим з нащадків президента став Жан, син першої дружини Ніколя Саркозі Марі-Домінік Куліолі. Він прославився своєю активною участю в політичному житті країни, а також виявився замішаним в нещодавньому скандалі. У минулому жовтні французи вимагали усунути Жана від участі у виборах керівника Ради з облаштування ділового району Дефанс, оскільки вважали, що для такої роботи у молодого чоловіка ще дуже мало досвіду.

Разом з петицією, яку місцеві жителі направили Жану, вимагаючи його відставки, свій протест висловив один з політиків, протестуючий проти участі Саркозі в Раді. Він порадив Жану спочатку отримати диплом юриста, адже той поки вчиться тільки на другому курсі юридичного факультету.

"Ми закликаємо Вас закінчити навчання на юридичному факультеті, пропрацювати якийсь час на підприємстві перш, ніж одного разу, хто знає, знову виставити свою кандидатуру на пост, який колись займав Ваш батько", - заявив депутат.

Жан тоді зайняв оборонну позицію, нагадавши, що нещодавно по волі виборців очолив групу "Союз за народний рух".

"Я не маю права виставляти кандидатуру на вибори тому, що моє прізвище - Саркозі? Закон дозволяє бути кандидатом з 18 або з 21 року. Протягом двох років я не припиняв боротьбу в транспортній сфері, що є центральною темою для майбутнього Дефансу. Ані дня не пройшло без того, щоб я не вів переговори з учасниками економічного процесу. Я хочу переконати людей діями, ідеями, тим, що я можу зробити для Дефанса", - ратував він.

Проте вже через декілька днів хлопець здався під шквалом критики, відмовившись від участі у виборах глави Ради з облаштування ділового району і заявивши: "Я не претендуватиму на цей пост", повідомляє Дни.ру.

Зараз ви читаєте новину «Новонародженому онуку Ніколя Саркозі дали незвичайне ім"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі