четвер, 19 березня 2009 10:05

Німеччиною прокотилася хвиля кривавих злочинів: голова сім"ї застрелив дружину і сина

Німеччиною прокотилася хвиля кривавих злочинів: голова сім"ї застрелив дружину і сина
У ФРН стався новий кривавий злочин із застосуванням вогнепальної зброї. Голова сім"ї застрелив з пістолета дружину і 8-річного сина і важко поранив ще трьох дітей, зокрема підлітка, який знаходився в гостях у цієї сім"ї. Після чого, за даними поліції, вбивця наклав на себе руки.

Ця драма сталась увечері 18 березня в місті Ламшпрингу на півночі Німеччини, і її причини поки не відомі.

Двоє з важкопоранених молодих людей віком від 14 до 16 років - діти дружини від першого шлюбу. Зараз їх оперують в найближчій лікарні. В результаті події не отримала поранень лише 6-річна донька загиблої сімейної пари.

Згідно з непідтвердженими даними, батько сімейства, ім"я якого не називається, був мисливцем і тому мав доступ до вогнепальної зброї. "Ми знаходимося тільки на самому початку розслідування", - заявила представник поліції.

Не можна виключати, що і цього разу мова йде про т.з. "амокманію", що розповсюдилася у ФРН після вбивства 11 березня під Штутгартом на півдні країни 17-річним школярем 15 людей, - дев"ятьох учнів, трьох вчителів і трьох випадкових перехожих. Перш ніж накласти на себе руки, він важко ранив з батьківського пістолета двох поліцейських.

Психіатри порівнювали цей випадок з психічним розладом під назвою "амок", який спостерігається у жителів островів Південно-Східної Азії і проявляється в нападах раптового гніву, що супроводжується спалахом насильства.

Трагедія під Штутгартом викликала в Німеччині ланцюгову реакцію наслідування. Поліції довелося розбиратися з більш ніж 40 випадками погроз подібних розправ, з якими виступили по всій країні, в основному, молоді люди. У кількох випадках доводилося евакуювати школи до з"ясування ступеня серйозності цих погроз.

За матеріалами: ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Німеччиною прокотилася хвиля кривавих злочинів: голова сім"ї застрелив дружину і сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі